Din varukorg är tom!

Cristiano Ronaldo scorer på Udinese för att hålla Juventus

07/10/2018 0
Cristiano Ronaldo hjälpte Juventus att behålla sin perfekta början på säsongen med ett mål på Udinese i slutet av en vecka som överskuggades av återupptagandet av en polisundersökning om en våldtäkt som anklagades mot Portugal framåt.
 
Rodrigo Bentancur gjorde öppningen när Juventus gjorde det 10 segrar från 10 tävlingsspel och flyttade till 24 poäng i Serie A, nio före andra placerade Napoli, som värd Sassuolo på söndag. Men Ronaldo - som förnekar raping Kathryn Mayorga i Las Vegas 2009 - var uppmärksamt i sitt första spel sedan polisen i Amerika svarade på påståenden gjorda i det tyska tidskriften Der Spiegel. Portugals främre mål säkrade en 2-0 seger.
 
Uruguas mittfältare Bentancurs mål var hans första sedan han kom till Juventus i början av förra säsongen medan Ronaldo tog sin röst till fyra sedan han flyttade från Real Madrid.
 
"Tekniskt sett var detta en av våra bästa matcher, skapade mycket och gav bort väldigt lite", sa Juventus-tränaren Massimiliano Allegri. "Det är första gången den här säsongen vi har gått två matcher utan att ge ett mål och det är positivt. Idag passerade vi bollen runt mycket bra [och] snabbare. "
 
Juve dominerade öppningshalvtimmen och bröt igenom i 33: e minuten med en motattack, då Bentancur satte João Cancelo bort till höger och leds i Portugals fulla ryggs nackdel.
 
Fyra minuter senare vann Mario Mandzukic en lös boll i straffområdet och tappade bollen upp för Ronaldo för att skjuta en giftig körning förbi Simone Scuffet.
 
Antonin Barak slog posten för Udinese och Kevin Lasagna hade ett skott rensat utanför linjen på båda sidor av halvtid, men i övrigt fortsatte Juventus att dominera. Federico Bernardeschi och Ronaldo nekades ytterligare mål av Scuffet, som också tippade ett Cancelo-skott på tvärstången.