Din varukorg är tom!

Manchester City har bästa spelarna i världen, säger Arteta

19/09/2018 0
MANCHESTER - Manchester City assistent tränare Mikel Arteta tror att Premier League-mästarna har de bästa spelarna i världen, men att innehavarna Real Madrid är favoriter att vinna Champions League igen den här säsongen.
 
Arteta, som kommer att leda City i sin Champions League-öppnare mot Olympique Lyonnais på onsdagen, eftersom manager Pep Guardiola är inställd, sa också att hans lag var bättre placerat för att utmana för topp europeiska heder den här säsongen.
 
"För mig har vi de bästa spelarna i världen på denna klubb", sa Arteta på tisdag en nyhetskonferens. "Jag ser dem varje dag i träning och jag skulle inte ändra dem för andra eftersom de är fantastiska."
 
Real, som sålde Cristiano Ronaldo till Juventus innan säsongen startade, har vunnit Champions League tre år i rad, men City är bookmakerns favoriter i år trots att de hamnade i kvartfinalen i sista säsongen.
 
"Det är en överraskning att bli favoriter när det finns ett lag där ute som har vunnit tävlingen tre gånger i rad," tillade Arteta. "Även om de har förlorat Cristiano Ronaldo, skulle jag fortfarande göra Real Madrid till de främsta favoriterna på grund av deras historia och erfarenhet. Men jag tror att Champions League kommer att vara ganska öppen den här säsongen.
 
"Andra tycker att vi är kandidater för att tävla mot de bästa lagen i Europa på grund av hur konsekvent vi har varit och hur vi spelar mot stora lag. Vårt mål är att vinna Champions League och vi känner att vi förbättras."
 
Spanjoren, som var kopplad till tränarens jobb i Arsenal under den närmaste säsongen innan London-klubben utsåg Unai Emery som Arsene Wengers efterträdare, sa också att han ville göra uppdraget till chefen i framtiden.
 
"Jag är privilegierad att vara där jag är i fotboll just nu," tillade Arteta. "Om du frågar kommer jag att vara en tränare en dag i framtiden svaret är förmodligen ja, men jag har tur att vara i det här jobbet och det finns fortfarande mycket utrymme för denna klubb att växa."
 
Guardiola serverar ett banbrytande för att komma på planen för att remonstrate med domaren under hans sidors kvartsfinal nederlag av Liverpool förra säsongen, men Arteta är fast besluten att göra sitt bästa för att försäkra sig om att managerens frånvaro inte känns.
 
"Naturligtvis (Guardiola) är besviken på att inte vara så inblandad, men han hade en reaktion i det sista spelet och vi respekterar UEFA: s beslut, säger Arteta. "Vi har en situation som vi inte skulle välja, men vi kommer att göra vårt bästa för att se till att allting är så normalt som möjligt".
 
Stad har dragits i Grupp F, som också omfattar Tysklands Hoffenheim och Ukrainas sida Shakhtar Donetsk.