Din varukorg är tom!

Manchester Citys fantastiska årstid kan fortfarande lämna fansen

30/04/2019 0
Manchester Citys 1-0 seger på Burnley var inte söt, men manager Pep Guardiola och hans spelare bryr sig inte en bit Fotbollströjor Barn. Segern innebär att med två matcher kvar i säsongen kontrollerar de sitt öde i en av de engelska fotbollens mest intensiva titelförluster. Det enda är att den här titeln kanske inte räcker till för klubbens fans.
 
För en timmes söndags spel såg det inte nödvändigtvis ut som om det skulle vara fallet. Efter bekvämt att skicka archrivals Manchester United under midnatt, fann City 15: e Burnley mycket svårare att bryta ner. Medan Peps män kastade allt som de hade vid Clarets var kanten så rutinmässigt en del av deras spel ingenstans att se fram till 63: e minuten när Sergio Aguero fick precis nog på en boll som hade blivit fångad för att få den över linje för spelets enda mål.
 
Medan scrappy-vinnaren inte var något att skriva hem om, visade de euforiska firandet av City-spelarna hur mycket det betydde. Medan det fortfarande var en halvtimme kvar för att spela, skulle de äntligen bryta sig igenom Burnleys motstånd och visste vad som var den svåraste matchningen av deras titelinlöpning var deras.
 
Vinnaren sätter staden tillbaka på ligabordet på 92 poäng, en poäng före andra platsen Liverpool. Båda klubbarna kommer att förvänta sig att vinna sina kvarvarande två matcher, vilket innebär att när säsongen slutar den 12 maj kan City vinna ligan med 98 poäng, medan Liverpool kan sluta andra med 97. Om det är sant, skulle Liverpools andra plats poäng totalt ha varit tillräckligt för att ha vunnit dem Premier League 93 procent av tiden.
 
Så smärtsamt som det kan vara, kan Liverpool fortfarande få något stort från den här säsongen Manchester City Barn 18/19 tröja. Till skillnad från staden lever de fortfarande i Champions League och om de kan komma över Barcelona i semifinalen - ingen liten uppgift - kommer de att bli stora favoriter för att vinna turneringen under en sjätte gång, mer än dubbla nästa närmaste engelska sida .
 
Men vad som kan vara mest galen om den här säsongen är att om detta helt realistiska scenario spelar ut - City-vinnande ligan, skulle Liverpool Champions League - båda lagens fans nästan säkert känna sig besviken. Medan en titel inte är något att snyta på, kom Citys fans i säsongen och hoppades på att se sitt lag, fräscha en rekordinställd 100-poängs titelvinnande säsong, vinna Champions League för första gången. Sedan, efter att ha vunnit EFL League Cup, och fortfarande var utmanande på tre andra fronter, blev den första fyrdubbla i engelsk fotbollshistoria målet, tills Spurs slog de här drömmarna tidigare i månaden.
 
Under tiden lika mycket som Liverpool skulle älska att lägga till en annan Champions League-titel till sin redan packade trofé skåp, vad de skulle älska ännu mer är en ligatitel, eftersom de inte har vunnit en sedan säsongen 1989-90, två hela år före bildandet av Premier League. Under den långa torra stavningen har Liverpool lagt till en Champions League-trofé till deras drag och nått två andra finaler.
 
Naturligtvis, det som gör sporten så magisk är oförutsägbarheten för allt. Medan båda sidorna kommer att gynnas i sina sista spel i säsongen, har båda en matchup kvar som kan kasta en skiftnyckel till saker - Leicester för Manchester City och Wolves for Liverpool. I alla prat om deras strävan efter fyrdubbling verkar alla ha glömt att om City slår upp, är Liverpool i linje för dubbla. Självklart, om City vinner ligan och FA Cup nästa vecka kan de vinna en sällsynt inhemsk diskant. I detta mest fantastiska årstider, varför inte en sist vrider för att verkligen skaka upp saker.