Din varukorg är tom!

Manchester United var kloka att dra ut kontakten på Paulo Dybala

07/08/2019 0
När nyheten bröt på söndag kvällen att Manchester United hade beslutat att avsluta förhandlingarna för att underteckna Paulo Dybala kastade den omedelbart en bra andel av deras fans till en djup förtvivlan.
 
Detta hade varit den som undertecknade United fans hade varit desperat att se hända i sommar; den som kom med en äkta dos av spänning.
 
Den 25-åriga Dybala, som har gjort 78 mål under sina fyra säsonger på Juventus, är en äkta talang i världsklass och kunde ha betjänt Old Trafford.
 
Han hade inte varit en spelare som United aktivt förföljde, men när Juventus föreslog att de skulle vara beredda att byta honom för Romelu Lukaku, med båda uppskattade till cirka 80 miljoner pund, var de intresserade av att lära sig mer.
 
Till att börja med verkade det en verklig chans att en överenskommelse skulle hända, och att United kunde ladda ner den oönskade belgiska anfallaren för Dybala
 
United vet att de fortfarande saknar äkta kreativitet i den sista tredjedelen av planen, och den argentinska spelaren skulle ha varit en nyskapad lösning.
 
Men under förhandlingarna började United känna sig orolig under den tid de tog och kraven som spelaren och hans entourage ställde.
 
Det har rapporterats att Dybala letade efter en veckolön på cirka £ 350 000, vilket skulle ha gjort honom Uniteds näst högst betalda spelare, medan hans agent också letade efter en avgift på cirka 13,7 miljoner pund.
 
Att betala sådana överdrivna löner garanterar inte framgång eftersom Alexis Sanchez, som beräknas tjäna cirka 500 000 pund i veckan, har visat sig med 5 mål från 45 matcher sedan han anslöt sig från Arsenal för arton månader sedan.
 
Totalt sett fick United det distinkta intrycket Dybala var inte alltför angelägen om att gå med dem, men medveten om att han inte längre var önskad på Juventus, var beredd att göra flytten under lidande, särskilt om hans lönekrav kunde uppfyllas.
 
Att vara sadlad med en ointresserad superstjärna förde tillbaka United för många dåliga minnen av sin erfarenhet av Angel Di Maria.
 
2014, trots att han just hjälpt Real Madrid att vinna Champions League Billiga Manchester United 18/19 Fotbollströjor, sålde den spanska klubben argentinern till United för 59,7 miljoner pund.
 
Till en början såg Di Maria ett underbart köp, ett chippat mål på Leicester City var en tidig höjdpunkt, men så snart höstens fall kom fram tycktes han dra sig tillbaka och spelade som någon som aldrig hade velat vara på Old Trafford.
 
Efter en enda säsong såldes den upopulära Di Maria på med en förlust till Paris Saint-Germain av en ärr och besviken United.