Din varukorg är tom!

Plocka Real Madrids Mount Rushmore

02/08/2017 0
Mount Rushmore: De enorma granitskurvorna från fyra presidenter i Förenta staterna, outplånligt upptagna i själva berget i South Dakota, tjänar som en påminnelse om nationens historia, mer än ett sekels värde.
 
Real Madrid: en fotbollsklubb med enorm historia och prestige, Real Madrid Matchtröjor en klubb som har förändrats händer och ansikten under decennierna - men är fortfarande en bastion av framgång, rikedom och enormt övergripande.
 
Blanda de två ihop och vem skulle väljas, från alla de många namn och prestationer, för att bäst representera klubbens historia och tradition för att bli etsad för att världen ska se? Inte bara klubbens ansikten, utan en representation av vad klubben står för, på och utanför planen?
 
Vi har trawled rekordböckerna, tittade tillbaka över de största perioderna i en av världens största klubbar och utvalda fyra som skulle göra kappan för Real Madras egen version av Black Hills minnesmärke.
             
Ärade anmärkningar
 
Vid val av bara fyra måste vi kasta bort ett antal individer vars prestationer på någon annan klubb skulle tjäna dem inte bara legendariska status, utan vara den enda största hjälten av alla tider för supportrarna.
 
Vi har skurit ner från en första pool på över ett dussin, men fyra håller fortfarande på att notera, även om de till slut föll strax utanför det slutliga valet.
 
Madrid fansen minns fortfarande den stora framåtriktade Juanito efter sitt årtionde av service, fem ligatitelar och över 100 mål. Han dog 1992 efter en trafikkollision på väg hemifrån från att titta på en riktig match.
 
Manuel Sanchis gav nära 20 års tjänst till Madrid, den enda klubben han spelade för i hela sin karriär, där han vann åtta ligatitlar och fyra europeiska titlar.
 
En annan som bara spelade för Los Blancos, Chendo var en centerback av stor stående som spelade nästan 500 gånger för klubben. Senare arbetade han för klubbens administrativa sida i många år.
 
Slutligen var Jose Antonio Camacho så nära att göra den sista fyra: Han tog examen genom ungdomslaget, spelade nästan 600 matcher, vann nio ligatitlar och var senare ungdomstränare, första lagassistent och två gånger chef för första laget i sin egen höger.