Din varukorg är tom!

Robben och Ribéry har bara två rättvisa alternativ

05/04/2018 0
Det här är två av de tuffaste och mest känsliga personalbesluten för FC Bayerns ledning. På Säbener Straße måste de svara på frågorna: Skulle Arjen Robben få ett nytt kontrakt med oss? Och ska vi gå in i den nya säsongen med Franck Ribéry?
 
I båda fallen måste svaret vara ja! Även om Ribéry blir 35 på lördag och Robben är redan 34. Även om båda har ett stort ego och kan också vara en börda för den nya tränaren. Trots att klubben skulle spara mycket pengar på sina löner och främja den personliga förändringen Fotbollströjor Barn.
 
Att avsluta Ribéry och Robben eran på sommaren skulle vara ett slöseri. Båda är fortfarande hungriga för framgång och världsklass. I toppform är det fortfarande de två i bavarianarna som gör skillnaden. Spelen bestämmer. Om inte så ofta som tidigare. I 2-1 (1-1) i kvartfinalen i Champions League var det Ribéry som tvingade 1-1 i Sevilla.
 
Det måste inte finnas några tacksamhetskontrakt, har klubbchef Karl-Heinz Rummenigge nyligen sagt. Ribéry och Robben är kanske inte framtiden för klubben. Men folket i München behöver dem fortfarande. Ett kontrakt på ett år skulle vara den perfekta lösningen för både spelare och klubben. Det finns bara två alternativ som skulle vara rättvisa: både få ett nytt kontrakt. Eller ingen. Allt annat skulle vara svårt att förmedla till den person som löper ut pengar. Och "Rån" handlar också om den mänskliga sidan.
 
På sommaren tilldelades Hoffenheim Serge Gnabry till München, en annan ny vinge kunde läggas till, även den nu skadade Kingsley Coman är så sannolikt tillbaka att spela. Men erfarenheten har visat att unga spelare i München i synnerhet behöver sin tid att verkligen komma dit.