Din varukorg är tom!

Buffon håller med om att återkomma till Juventus

03/07/2019 0
Den tidigare italienske målvakten lämnade Juve för PSG förra sommaren efter att ha vunnit sju Serie A-titlar i rad. Han flyttade till den franska huvudstaden i hopp om att hjälpa dem att vinna Champions League.
 
Trots att det var bekvämt att vinna Ligue 1, var det en underwhelming kampanj för parisarna, som förlorade i finalen Coupe de France och slogs ut av Coupe de la Ligue i kvartfinalen.
 
Men den låga poängen för kampanjen för 41-åringen kom under Champions League round-of-16-konflikten med Manchester United, där PSG, som vann 2-0 på Old Trafford, förlorade 3-1 hemma - med Buffon är skyldig för ett av målen - att krascha ut vid första knockout-scenen för tredje säsongen i följd.
 
Klubben meddelade att han lämnade efter 12 månader, har tillbringat säsongen som delar startplatsen med Frankrikes internationella Alphonse Areola och PSG är i samtal med AC Milan över ett drag för Gianluigi Donnarumma som ersättare för Buffon.
 
Vid Juventus förväntas Buffon komma fram som back-up till Wojciech Szczesny, där Mattia Perin kommer att lämna.
 
Buffon tecknade först för Bianconeri från Parma 2001 och stannade i 17 år och vann 11-talets Serie A-titel, men två senare togs bort efter Calciopoli-skandalen.
 
Under sina sista fyra säsonger vann han ligan och koppen dubbelt i varje, men förlorade två Champions League-finaler i tre säsonger från 2015-2017, eftersom Europas främsta tävling fortsatte att släcka Buffon. Han var också en förlorande finalist med Juve 2003.
 
En källa har berättat för ESPN FC som rapporterar att Buffon kommer att bli direktör hos Juve när hans tolvmånaders kontrakt löper ut är för tidigt.