Din varukorg är tom!

steg upp för att återfå krona från dubbla vinnare Chelsea

09/09/2018 0
Om det berodde på en slumpmässig snubbla av fixturlistan som slogs ut av en dator eller en snygg individ med ett skarpt öga för drama, kunde det inte vara en bättre motståndare för Manchester City att möta i sitt öppningsspel i Women's Super League säsong än Chelsea.
 
De två främsta klubbsidorna i engelsk fotboll kommer att starta kampanjen i varandras företag idag. En gammal rivalitet återupptogs så snart som möjligt. fientligheter återupptogs, skott avfyrade.
 
Det kommer inte att avgöra var WSLs silvervaror går denna säsong, men det kommer att ge en tidig indikation om vem som håller övertaget. om Chelsea, förra säsongens liga och cups dubbla vinnare, verkligen har avslutat stadens era med dominans, eller om Nick Cushings sida kan återfå sin plats som packledare.
 
City vann dubbel i 2016, Chelsea gjorde förra säsongen, i slutet av samma kampanj där båda nådde semifinalen i Champions League för första gången, City förlorade till eventuella vinnare Lyon medan Emma Hayes Chelsea slogs ut av Wolfsburg.
 
"Det här är spelen du vill ha", säger Cushing, den 33-årige som är i sitt femte år som stadschef.
 
"Vi måste spela alla två gånger, men ni kan inte förneka att matcherna mot Chelsea, matcherna mot Arsenal, matcherna mot Barcelona, ​​de är de du involverar i detta för och den här resan ner till London är det en första möjlighet att stämplar verkligen vår myndighet på ligan.
 
"Jag tror inte att Chelsea vann dubbelt förra säsongen är extra motivation för oss. Motivationen för oss är att komma ihåg hur nära vi fick förra säsongen utan att vinna något. Vi slutade andra i ligan, vi nådde halvfinalerna i FA Cup och Champions League, liksom finalen i League Cup, och vi vann inte någon av dem.
 
"När du är på en klubb som Manchester City måste du alltid sträva efter framsteg.
 
"Du kan inte alltid vinna - men vi vill bli mer framgångsrika denna säsong än vi var förra året.
 
"Det var inte ett fullständigt misslyckande, men vi kände definitivt att vi behövde förbättra på några områden och det är vad vi försöker implementera denna säsong. Vi var konkurrenskraftiga förra säsongen, men vi måste avsluta säsongen så starkt som vi börjar. "
 
Trots att Chelsea igen kommer att bli deras främsta rivaler, tillsammans med Arsenal, Cushing misstänkte landskapet förändras och att saker kommer att bli ännu hårdare.